הילה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/05/2014 | 02:21 | מאת: הילה.

שלום. יש לי כאב במגע ישיר בדגדגן בלבד. מומחים רבים הסתכלו על המקום באמצעות מקרוסקופים וכדומה ולא נמצא שום ממצא ולא הצליחו לזהות את מקור הכאב. הכאב נמשך 10 חודשים, וחשוב לציין כי המקום לא נראה אדום לא לבן ולא נפוח. החשש היחידי שלי הוא שמאחר ויש לי ליכן פלנוס בפה מזה שנתיים, אני חוששת שאולי מדובר בזה. 1.אם היה מדובר בליכן פלנוס, האם כעבור 10 חודשים הייתי צריכה לראות סימנים על העור באיבר המין שאופיניים למחלה? (במשך 10 חודשים אין שום סימן חיצוני מלבד כאב במגע ישיר בדגדגן). 2. מאחר ואין סימן חיצוני האם יש דרך לדעת בבדיקה במרפאה האם מדובר בליכן פלנוס (יש בעיה לעשות ביופסיה מאחר ומדובר בדגדגן עצמו)

הילה שלום, ראשית הייתי מתייעץ עם מומחה למחלות העריה והלדן בנוגע לקשר המשוער שאת מעלה לליכן פלנוס. אם לא בכך המדובר (על פניו אם אין שום סימנים חיצוניים כפי שאת מתארת ככך הנראה לא מדובר בבעייה עורית כגון ליכן) יתכן כי מדובר בכאב ממקור עצבי. קיימות מספר תרופות העשויות להועיל בכאב מסוג כזה או לחלופין טיפול הקרוי נוירומודולציה שחלק מההתוויות בהן יעילותו הוכחה הינן כאב באגן / בנרתיק. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן