חוסר התרקנות במתן שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/05/2014 | 09:08 | מאת: שלום

שלום,הבת שלי בת 17 סובלת מזה 9 חודשים בשלפוחית רגיזה והרגשת חוסר התרוקנות.עשינו את כל הבדיקות הנדרשות כגון U.S כליות ודרכי השתן,בדיקת תרבית שתן,ובדיקות דם שבתוכה בדיקה LDH.הכול יצא תקין..מה יכול עדין לגרום לילדה לאבד את איכות החיים.אני אובדת עצות.

שלום לך, לא ציינת האם בוצעה מדידה של שארית השתן לאחר התרוקנות על מנת להבין אם אכך קיימת בעייה אובייקטיבית במתן השתן או שמדובר בתחושה של אי התרוקנות. יש לציין שהפרעה בהתרוקנות אינה תסמין אופייני של שלפוחית שתן רגיזה אלא אם התסמונת מלווה גם בחוסר סנכרון בין התכווצות שריר השלפוחית (הדטרוזור) לבין סוגר השופכה, תופעה הקרוייה DSD. סיבות נוספות להפרעה בהתרוקנות יכולות להיות שונות ובנערה צעירה יש לחשוב על 'רצפת אגן היפרטונית' או על תסמונת הקרוייה תסמונת FOWLER. לעיתים יתכן מקור נוירולוגי. בהחלט יש מקום להשלים את הברור, מדידת שארית שתן כפי שנאמר ויתכן שאף בדיקת אורודינמיקה ולטפל בהתאם. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן