ניתוח הרמת שלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/05/2014 | 11:38 | מאת: גלי

אמי בת 65 אשה מלאה עברה ניתוח הרמת שלפוחית שבמהלכו הוחלט גם על הרמה לרחם .בעיקבות דליפת שתן והרגשת גוש בנרתיק .הניתוח עבר בהצלחה ובהרדמה אפידורלית . כבר שבוע אחרי הניתוח אמי עדיין מאושפזת עם כאבים עזים בשריר ישבן אחד כאבחם שמונעים ממנה ניידו יציבות והכל יום היא מקבלת זריקת וולטרן . היא נבדקה עי נרולוג שהחליט שמבחנה הולכה עיצבית הכל תקין . מהרופאים במחלקה שמענו כמה סברות לכאבים כמו טמפון ווגינלי שלחץ תפרים שלחצו ותנוחת הניתוח אך כאמור עבר שבוע ואין שיפור אפילו מה עושים איזו בדיקה מבקשים???

גלי שלום, תלוי מה בדיוק כלל הניתוח. כאב כפי שאת מתארת יכול לנבוע מנגיעה של תפר עמוק בסיבי עצב בעומק האגן או מהמטומה (הצטברות של דם מתחת לרקמה שנותחה) אשר גורמת ללחץ מקומי. במרבית המקרים הכאב חולף מעצמו תוך ימים עד שבועות ספורים אם כי לא באותה עוצמה כמו שבימים הראשונים לאחר הניתוח. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן