קיבוע כיפת הנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/05/2014 | 11:43 | מאת: דלית

שלום, ד"ר פיינר שאלות לקראת ניתוח כריתת רחם: מה היא בדיוק כיפת הנרתיק, לאן מקבעים אותה ובאילו אמצעים? כמו כן, מה הם האמצעים הננקטים למניעת צניחה חוזרת של אברי אגן אחרים - שלפוחית השתן, קירות הנרתיק וכו'. בברכה ובתודה

דלית שלום, כיפת הנרתיק היא האזור בעומק הנרתיק בו ממוקם צוואר הרחם. קיבוע כיפת הנרתיק בעת ניתוח לתיקון צניחה חשוב ביותר הן כדי לשפר את התוצאה האנטומית של הניתוח והן כדי למנוע צניחה עתידית של המדורים השונים ברצפת האגן, קירות הנרתיק, שלפוחית השתן, המעי וכו. ניתן לקבע את כיפת הנרתיק למבנים שונים בעומק האגן או עי תפרים מיוחדים הנמסים לאורך זמן רב או עי שתל סינטטי. כמו כן ניתן לבצע את הקיבוע בגישה לפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) או בגישה נרתיקית. עי הערכת המצב הקליני של האשה הספיציפית ניתן לבחור בגישה המתאימה ביותר למצבה המאפשרת להשיג תוצאה מיטבית של הניתוח. תוכלי להתרשם מהסברים פרטניים יותר המלווים בדוגמאות מאויירות של הגישות השונות באתר www.pelvicsurgery.co.il בברכה

01/05/2014 | 16:27 | מאת: דלית

תודה, ד"ר פיינר על תשובתך המפורטת.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן