לידה לאחר קרעים דרגה 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/04/2014 | 11:15 | מאת: ליאת

שלום, לאחר כשנה ושמונה חודשים עברתי לידה עם קרעים דרגה 3. כיום אני צריכה לקבל החלטה האם ללדת בלידה שניה וגינלית או קיסרית. התינוק הראשון נולד במשקל 3.9 לעובר היום ישנה הארכת משקל של כ 3.3. האם בשל גודל העובר היום קטן מהקודם הסיכוי להיקרע נמוך יותר? או שאין קשר לגודל העובר? אני אמורה להחליט איך ללדת נקבע לי תור לניתוח קיסרי אליו אני לא ניגשת בלב שלם. אודה לחוות דעתך בנושא

ליאת שלום, ככלל ההמלצה לאחר קרע המערב את סוגר פי הטבעת (דרגה 3-4) היא ללדת בניתוח קיסרי בלידה הבאה. במקרה שהקרע היה בדרגה 3A (כלומר יחסי שטחי מבחינת עומק הנזק לסוגר החיצוני) ניתן לשקול לידה נרתיקית בתנאי שאין כל תסמיני חוסר שליטה בגזים או בצואה, דחיפות וכו' וכן לאחר שהוכח כי שריר הסוגר שלם (בבדיקת אולטרהסאונד) ושתפקודו תקין. זאת בהנחה שלקראת הלידה הערכת המשקל אינה מעל 4 ק"ג. בברכה

24/04/2014 | 10:50 | מאת: ליאת

בטופס השחרור וסיכום הלידה מצוין כי מזהים קרע של הסיבים החיצוניים של הספינקטר החיצוני, דרגה 3 האם ע"פ התיאור ניתן להבין אם מדובר בקרע A,B או C?. תודה על תשובתך.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן