בעיה עם מתן שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/04/2014 | 22:37 | מאת: נאוה

שלום רב, חברה שלי בת 73 ובזמן שהיא נותנת שתן יוצא לה טיפות טיפות והיא מרגישה כאילו שלפוחית השתן שלה לא מתרוקנת. אורולוג אמר לה לשים קטטר בזמן שהיא נותנת שתן כדי שהשתן יתרוקן במלואו היא ניסתה אבל פצעה את עצמה. לפני כמה שנים היא עברה ניתוח בהילל יפה והניתוח לא הצליח. אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ בנידון.

נאוה שלום, ראשית יש לברר מה הסיבה לקושי במתן השתן. האם לדוגמא מדובר בחסימה במוצא השלפוחית אשר יכולה להיגרם עי צניחה או בעקבות ניתוח שעברה כפי שציינת או בהיפוטוניה (חולשה) של שריר הדטרוזור אשר בדופן השלפוחית שבעקבותיה פעולת ההשתנה אינה מבוצעת כראוי. מומלץ שחברתך תפנה להערכה עי אורוגינקולוג בברכה דר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן