חוסר שליטה על גזים וצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/04/2014 | 17:09 | מאת: גילה

שלום, נשלחתי לבדיקת מנומטריה כדי לדעת אם הבעיה היא עצבית או שרירית או משולבת ולפי זה להמליץ על טיפול מתאים. למה הכוונה עצבית או שרירית? איך ניתן לפתור כל אחת מהבעיות? והרבה תודה!

גילה שלום, כמובן שהאבחנה בין נזק לשלמות השריר ונזק עצבי אינה תמיד חדה ולא נדיר ששני המנגנונים מעורבים. בחלוקה גסה, נזק לשריר מטופל בתרגילים לחיזוק שרירי הסוגר וכשמדובר בנזק גדול ניתן לשקול תיקון כירורגי. נזק עצבי יכול לקבל מענה בשיטות כגון נוירומודולציה שנועדו להשפיע על הבקרה העצבית על השריר. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן