שאלה לגבי התאמצות ביציאות ונזק (!) לניתוח שעברתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/04/2014 | 11:24 | מאת: רונית

שלום רב, עברתי לפני מספר ימים ניתוח לכריתת רחם וקיבוע קיר קידמי של הוגינה עקב ציסטוצל שבלט והפריע למתן שתן. בבית חולים שתיתי (לא הרבה) ונתתי שתן בלי בעיה ובכמות טובה. כשהגעתי הביתה עם עצירות, התאמצתי מאד בשירותים, וכעת אני שותה הרבה ונותנת שתן פחות בכמות, ולא בחפשיות כמו בבית חולים, למרות שאני שותה מספיק. שאלתי היא: האם יתכן שגרמתי נזק לחיבורים - לתפרים, ולקיבוע בכך שהתאמצתי בשירותים? זה מצריך בדיקה כל שהיא לוודא שהכל תקין ? אני מאד חוששת שאולי גרמתי נזק לניתוח (שהצליח). אין לי דימום ואין לי כאבים ואני מרגישה טוב. אודה לך על תשובתך, מה עלי לעשות ?

שלום רונית, לא בקלות קורעים תפרים וקיבועים כירורגיים ואין להניח שבנסיון לרוקן את המעי עשית נזק כלשהו. כידוע קיים קשר הדוק בין המערכות המונחות על רצפת האגן וכשקשה ביציאות לא נדיר שקשה גם במתן השתן. אני נוהג להמליץ להעזר במרככי צואה בשבועות הראשונים (שמן פראפין / סירופ אבילק / אבקת נורמלקס שממיסים בנוזל וכו'). בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן