הריון לאחר ניתוח TVT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/03/2014 | 18:54 | מאת: מוניקה

שלום רב, לפני 3 שנים ולאחר הלידה השניה שלי עברתי ניתוח TVT. כיום אני מעוניינת להכנס להריון שלישי. רופאת הנשים שלי אמרה לאחר בדיקה כי כבר רואים היחלשות של שרירי רצפת האגן ולכן היא חושבת שההריון והלידה יגרמו לניתוח להשתבש. כלומר, גם אם אעבור ניתוח קיסרי, הניתוח עלול להרס מההריון. רציתי לשמוע דעה נוספת או סיפורים דומים. תודה, מוניקה

מוניקה שלום, ככל הידוע לנו עיקר הנזק שעלול להיגרם לרצפת האגן בתהליך ההריון והלידה מתרחש בלידה עצמה (כשמדובר בלידה נרתיקית לעומת ניתוח קיסרי). אם עברת ניתוח TVT הייתי שוקל ללדת בניתוח קיסרי אלקטיבי על מנת לא לאתגר את תוצאת ה-TVT. ללא קשר לכך, לא מן הנמנע שיהיה צורך בעתיד לתת מענה נוסף לבעיות הנובעות מתמיכה לקוייה של שריר רצפת האגן ורקמת החיבור העלולים להתבטא בצניחת אברים, הרחבת מפתח הנרתיק ועוד. כל זאת ברמה העקרונית. כמובן שקשה לייעץ יעוץ פרטני מבלי לבדוק אותך ולהתרשם מהמצב לאשורו. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן