צוואר מאורך

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/03/2014 | 21:27 | מאת: רותם

שלום רב, אני בשבוע 15.5 וביומיים האחרונים מרגישה בליטה באזור הואגינה ( עם אני שמה מראה אני גם מבחינה בבליטה) הרופא אבחן צוואר רחם מאורך אבל לא נתן לי יותר מדי אינפומציה יש לי כמה שאלות: האם אני צריכה לנוח\להזהר עכשיו? האם זה יצריך ממני ניתוח קייסרי? האם צוואר רחם מאורך הכוונה לצניחה של הרחם? והכי חשוב האם יש מה לעשות בזמן ההריון לשפר\ למנוע הדרדרות של המצב? סליחה על המגילה אני פשוט בלחץ ומאוד מובכת מכל העניין

רותם שלום, לאו דוקא לנוח אבל בהחלט להימנע מפעילות גופנית אינטנסיבית ואולי אף להיות במעקב הריון בר סיכון עקב החשש ללידה מוקדמת כשצוואר הרחם חשוף מבעד לפתח הנרתיק. אפשרות נוספת שכדאי לשקול (טיפלתי בדרך זו בהצלחה בכמה הריוניות במצב דומה) הינה התאמת תומכן נרתיקי מסיליקון שבמשך היום נמצא בנרתיק ודוחק את צוואר הרחם פנימה ולמעלה וכך גם מונע שפשוף ולחץ בצוואר הרחם וגם משפר את הרגשתך ונוחותך. בד"כ אין מניעה מלידה רגילה אבל יתכן שבעתיד יהיה צורך בשיקום ניתוחי של רצפת האגן במידה שהתסמינים ישארו או יחמירו גם לאחר הלידה. בכל מקרה יהיה צורך בהערכת מצב לאחר הלידה. התארכות צוואר הרחם אינה בדיוק צניחת רחם אבל שייכת לאותה קבוצה של ליקויים בתמיכה באברי האגן. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.l

31/03/2014 | 12:13 | מאת: רותם

אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה והעזרה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן