בעייה מביכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/03/2014 | 18:40 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר פיינר אני בת 49 לאחר ניתוח שבוצע לפני שנתיים במהלכו תקנו את דליפת השתן עם סרט וכן את צניחת דפנות הנרתיק עם רשתות. לאחרונה אני חווה חוסר שליטה של גזים וצואה. התסמינים מאד מזכירים את דליפת השתן שהייתה לי. בהתעטשות חזקה יש חוסר שליטה על צואה וביחסי מין חוסר שליטה על גזים. אודה לעצותיך הטובות.

ליאורה שלום, תיקון של צניחת המדור האחורי עלולה לעיתים לחשוף חולשה של הסוגר שלא באה לידי ביטוי כל עוד היתה צניחה והיוותה מעין מעצור. כדאי לבצע הערכה של תפקוד הסוגר ושלמותו ובהאם לטפל בין אם ע"י תרגילים לחיזוק השריר, ביופידבק, הזרקת חומרים מעבים או נוירומודולציה. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

29/03/2014 | 10:55 | מאת: ליאורה

איך מתבצעת הערכה של הסוגר? תיתכן פגיעה בסוגר שהיא בלתי הפיכה?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן