uti

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/03/2014 | 09:50 | מאת: sabina

שלום דר פיינר, אני בת 26 סובלת כבר פעם חמישית מדלקת בדרכי השתן כרגע מטופלת בזינט. כל פעם שבועיים אחרי האנטי' הדלקת חוזרת גם ללר קשר ליחסי מין. טופלתי באופלוקסצין אוגמנטין זינט שוב אוגמנטין ושוב זינט. הדלקות אצלי מאופיינות רק בריח מגעיל בבוקר והחיידק e coli שמסרב לעזוב אותי. הציעו לי טיפול מונע שלושה חודשים ברספרים- אני לא ממש מעוניינת בזה כי אני לא רוצה להכניס את הרעל הזה לגוף שלושה חודשים. מה הסיבה לדלקות החוזרות? יש לציין שאני גם סובלת מחרדה גדולה והדלקות בהחלא תורמות לחרדה זו. (החרדה והדלקת התחילו בערך באותו זמן. האם חייבים לטפל גם כשאין סימפטומים, האם ניתן להיות במעקב אחרי תפקודי כליות ולא לקחת רעל כל פעם מחדש? האם ייתכן שהחיידק כבר פיתח עמידות וכלום לא יעזור יותר? מה עוד אני יכולה לעשות למניעה? אני שותה מיץ חמוציות לא ממותק באופן קבוע. סליחה על כל השאלות רבל אני מיואשת ואיני יודעת מה עוד לעשות זה פוגע באיכות חיי ומגדיל את החרדות שלי.

שלום סבינה, דלקות חוזרות בדרכי השתן הינן בעייה נפוצה בנשים צעירות המקיימות יחסי מין. בהנחה שלא קיים פגם מבני במערכת השתן (ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת אולטרהסאונד של הכליות ודרכי השתן) מומלץ להקפיד על הגיינת שלפוחית (שתייה מרובה, ריקון השלפוחית מיד לאחר יחסי מי וכו'). אנטיביוטיקה במינון מניעתי (מינון נמוך) לתקופה (בד"כ מספר חודשים) היא שיטה מקובלת ובד"כ בוחרים סוג של אנטיביוטיקה עם מעט תופעות לוואי וכזאת שמרבית סוגי החיידקים אינם מפתחים כנגדה עמידות. לחלופין קיימים חומרים שניתן להזליף לתוך השלפוחית ותפקידם ליצור מעין מעטפת מגן המפחיתה מאד את יכולת החיידקים להתרבות בשלפוחית וליצור דלקת. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

29/03/2014 | 00:32 | מאת: sabina

לפעמים זה חוזר לי ללא קשר ליחסי מין. הציעו לי רספרים? האם היא בטוחה? האם לא גרמתי לעצמי נזק עם כל האנטיביוטיקה שלקחתי? איזה חומרים מזליפים? איך התהליך נעשה ואיפה מבצעים אותו?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן