קרע דרגה 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/03/2014 | 21:53 | מאת: הדס

שלום ד"ר פיינר, לפני כשבועיים עברתי לידה שקטה בשבוע 41, שהסתיימה עם ואקום. לאחר הואקום התברר כי יש לי קרע דרגה 3. הימים הראשונים היו מאוד קשים, וב"ה לאט לאט אני מתחילה להרגיש שיפור והחלמה מהתפרים. הרופאים בבית החולים ציינו כי אני צפויה להחלמה מלאה. אני יודעת שעדיין מאוד מוקדם אבל... אני כבר חושבת על העתיד. בדרך מעוותת שכזו זה אפילו נותן לי כוחות... האם קרע בדרגה 3 מונע באופן מוחלט לידה נרתיקית בעתיד? האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להגדיל את סיכויי ללדת באופן וגינאלי? קראתי קצת בהודעות קודמות ואני רואה שיש לרוב המלצה על ניתוח קיסרי... אבל- במידה ולא יודגם נזק לספינקטר בבדיקות (משערת שעוד ישלחו אותי לבדיקות...) האם ההמלצה על קיסרי עדיין תהיה קיימת? ואם אבחר ללדת וגינאלי- האם אכן יש סיכוי מוגבר יותר לנזקים בלתי הפיכים ואי שליטה על סוגרים? תודה מראש.

הדס שלום, צר לי על אובדנך קרע בדרגה 3 מערב או סוגר פי הטבעת ונחלק לתתי קטגוריות: 3A - קרע יחסית שטחי (עד 50%) מעובי הסוגר החיצוני 3B - מעל 50% מעובי הסוגר החיצוני 3C - קרע המערב את הסוגר הפנימי בקרעים העמוקים קרי 3B ו-3C מומלץ ללדת בניתוח קיסרי בכל מקרה עקב הסיכון המוגבר להישנות ביחס לסיכון של אשה שלא סבלה מקרע בסוגר בעברה. כשמדובר בדרגה 3A במידה שהאשה אסימפטומטית (ללא תסמינים של דחיפות או אי נקיטת צואה/גזים) ובתנאי שהסוגר תקין הן אנטומית (כפי שניתן להתרשם בבדיקת אולטרהסאונד של הסוגר) והן תפקודית (כפי שניתן להתרשם בדיקת לחצים הקרוייה מנומטריה) ניתן לשקול לידה נרתיקית עם מידה סבירה של סיכון. החשש בקרע המערב את הספינקטר איננו לעצם שלמות השריר אלא להופעה עתידית של אי שליטה העלולה לעיתים לתת את ביטוייה רק שנים מאוחר יותר. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

25/03/2014 | 22:53 | מאת: הדס

ד"ר פיינר תודה על התשובה המפורטת. אין לי מושג איזו דרגה הקרע-a, b,או c. זה גם לא מצוין בטופס שחרור מבית החולים. בעוד כחודש אגש לביקורת במרפאה בבית החולים בו ילדתי- האם בביקורת יוכלו לומר לי מהי דרגת הקרע? שאלה נוספת- כמה זמן יש להמתין לפני שאוכל להתחיל לתרגל עצמאית כיווצים של שרירי רצפת האגן על מנת לעודד התאוששות של האיזור? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן