דליפת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/03/2014 | 20:34 | מאת: יולי

שלום, אני 3.5 חודשים לאחר לידה עם קרע דרגה 3B וסובלת מבריחת שתן בזמן הליכה מהירה או פיסוק רגליים כריעה או מאמץ פיזי הקשור לשינוי בתנועות הרגליים. (בריצה וקפיצה מלווה בכאבים, כאילו השלפוחית קופצת. לפני כחודש התחלתי תרגילים בשיטת פאולה, יש הטבה משמעותית אך נעצרתי בהחלמה. האם הקרע קשור גם לשלפוחית וכיצד ניתן לטפל? תודה.

יולי שלום, בריחת השתן אינה קשורה ישירות לקרע בסוגר פי הטבעת (3B) אך לא מן הנמנע שנזקים נוספים שקרו בלידה קשורים בהתהוותה. תרגול בשיטת פאולה הוא אחת הדרכים לשפר את המצב. לעיתים ניתן להוסיף ביופידבק על מנת למקסם את יעילות התרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן. פתרונות אחרים בהחלט יעילים הינם התערבותיים יותר וכוללים הזרקת חומרים המעבים את דופן השופכה את השתלת סרט זעיר מתחת לצינורית השתן אשר אינו מאפשר לה להיפתח בעת ריצה וקפיצה כמו גם במצבים בהם עולה הלחץ התוך בטני. מומלץ מעקב אורוגינקולוגי גם בהקשר זה על מנת להעריך את המצב ולהתוות תכנית טיפול וגם בעקבות הקרע בסוגר פי הטבעת וכן כדי להעריך את מצב רצפת האגן לאחר הלידה. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן