כאבים יומיומיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/03/2014 | 01:17 | מאת: נצרבת

שלום רב, ילדתי לפני כשנתיים לידה שניה - רגילה. בראשונה בוצע חתך אנכי בצד ימין שסבלתי מהצלקת שנותרה עד ללידה השניה. בלידה השניה לא בוצע חתך ונקרעתי באופן רציני. הרופאה שתפרה לאחר הלידה אמרה שלא יודעת מה לאחות עם מה כי הכל קרעים קרעים. ביצעו הרבה תפרים. לא יכולתי ללכת וסבלתי מכאבים קשים זמן ממושך אחרי הלידה. עד כה יש להבחין בין שלושה סוגי כאב שונים: באיזור החיץ, כל מגע קטן, מסב לי כאב של כמה ימים (ימים!). מצד ימין - כאילו נעלם חלק מהשפתיים בחלק הקרוב לחיץ. בעצם, כשאני יושבת, יש מגע ושפשוף תמידי של האזור הפנימי. כמו יושבת על הפתח הוגיננלי עצמו ללא "הגנה" של השפתיים המפרידות. כשאני לפני ותוך כדי מחזור, המקום מרגיש גדוש וכואב הרבה יותר. ישנה צריבה תמידית כאילו מדובר בפטריה שלא מרפה. יש לציין, כי כשאני נוגעת במורד הישבן באזור הקרוב לחיץ, אפילו דרך בגד, יש כאב כמו דקירה. ישיבה ממושכת בלתי אפשרית עבורי. עוד אוסיף, כי כשאני שוטפת את האזור עם שפופרת המים בזרם רגיל יש אי נוחות למגע המים. אינני מקיימת יחסים כיון שאני לא מסוגלת לסבול מגע קל באזור, כל שכן בשפשוף מיני. אני סובלת מאוד, מדוכאת מן העובדה שלא אוכל לחזור לחיי מין נורמלים. אנא יעץ מה ניתן לעשות. דובר איתי על ניתוח בו "יוציאו" חלק מן הנרתיק החוצה שתכסה על האזור. תודה מראש!

שלום לך, נשמע שמעבר לליקוי המבני שנגרם קיימת גם בעייה לא קטנה של כאב ואי נוחות, כנראה שעקב טראומה לסיבי עצב. ראשית צר לי לקרוא מה שכתבת, נשמע שאת ממש סובלת שלא לדבר על אי היכולת להנות ממגע וממגע מיני בפרט. צריך להסתכל ולראות. לא מן הנמנע שיהיה צורך בטיפול מולטי-דיסיפלינרי (שילוב של טיפול תרופתי מקומי או סיסטמי, פיזיותרפיה, אולי נוירומודולציה כלומר ערור מסלולי הולכה עצבית ולא מן הנמנע שגם כירורגיה שיקומית) כדי לשפר את המצב עד כמה שניתן. קשה לי להתייחס לטכניקה ניתוחית ספיציפית מבלי לראות במה המדובר ו'להוציא חלקים מהנרתיק' נשמע קצת מפחיד... אינטואיטיבית אני מניח שהייתי מנסה לשמר כמה שיותר רקמה טבעית ומנסה להפריד / לנייד אזורי מתח. הסרת רקמה עלולה לגרום להיווצרות מתח נוסף ולא נראה לי שזה מה שאת זקוקה לו אבל שוב, קשה לדון אקדמית במצב כל כך מורכב וכל כל ספיציפי מבלי לראות במה בדיוק מדובר. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

10/03/2014 | 22:02 | מאת: נצרבת

תודה על התייחסותך. למי אני יכולה לפנות, חוץ מגניקולוג גרידא. האם אליך? המלצות למישהו אחר? תודה מראש.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן