מקור הבעיה של טונוס שרירים מוגבר

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/12/2016 | 08:02 | מאת: אבא מודאג

שלום, האם טונוס שרירים מוגבר מאוד ברצפת האגן אצל צעירה בת 25 בריאה שלא מגיב כלל זמן רב לטיפולים פיזיותרפיים אך גורם סבל רב נגרם מבעיה עצבית כללית (עמוד שדרה,מערכת עצבים)או ייתכן כי הבעיה היא מקומית בשרירי רצפת האגן?האם יש בדיקה חד משמעית שבודקת ויכולה להחליט מה מקור הכיווץ?

שלום רב, טונוס מוגבר בשרירי רצפת האגן עלול להיגרם ע"י סיבות רבות, חלקן קשור למערכת העצבים, חלקן האחר קשור לתסמונות כאב ולכיווץ משני של שרירי רצפת האגן ולעיתים גם מצבים נפשיים יכולים להוות סיבה. אין בדיקה אחת שקובעת בוודאות מה הגורם אבל כנהוג ברפואה השילוב של הסטוריה רפואית, בדיקה גופנית ובדיקות עזר מאפשר להגיע לאבחנה במרבית המקרים.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן