ניתוח לשיקום רצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/11/2016 | 13:36 | מאת: איילת

ד"ר פיינר שלום, השאלה שלי מופנית גם אליך, ילדתי לפני כחודש וחצי, כעת אני עם צניחת דופן אחורית של הנרתיק, שמתבטאת בהרגשה של גוש בפתח הנרתיק (לא נראה כלפי חוץ). בעיה זו גורמת לי לחוסר נוחות בעת הליכה/עמידה. תחושה של כובד. רציתי לשאול מה מידת ההצלחה של ניתוח לשיקום דופן נרתיק אחורי שצנחה? האם הניתוח מומלץ? פיזיותרפיה לא תעזור במקרה שלי כי השרירים שם חזקים מאוד.אני מתרגלת אותם שנים. אודה אם תתיחס לעובדה זו - למקרה בו אין בעיה בשרירים. (אגב הבנתי שבצניחה שכזאת אין בעיה בשרירים, אלא זה תוצאה של קרע בעקבות הלידה) בתודה איילת

איילת שלום, ראשית מזל טוב ללידתך שנית, תיקון ניתוחי של צניחת דופן הנרתיק האחורי הינו הליך פשוט על פי רב עם סיכויי הצלחה מצויינים כאשר מבוצע בטכניקה נכונה ובידי מנתח מיומן בתחום כירורגיה משקמת לרצפת האגן. ההליך מבוסס על חיזוק ותיקון רקמת החיבור במרווח שבין דופן הנרתיק לבין המעי ומכאן יעילותו גם במצבים בהם אין נזק ממשי לשרירי רצפת האגן. את יותר ממוזמנת להערכה ולהסבר נרחב יותר במרפאה ובמידה שתהיי מעוניינת אוכל לחשוב על מטופלת או שתיים שתהיינה מוכנות לחלוק איתך מנסיונן האישי. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן