שאלה -איזה סוג אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/10/2016 | 11:45 | מאת: שאלה

שלום, האם אולטראסאונד וגינלי יכול לבדוק את אזור שלפוחית השתן והשופכה ואת הרקמות סביב איברים אלה?האם ניתן לעשות בדיקה זו לאשה בתולה?הבעיה היא תכיפות במתן שתן ,עצירות קשה וכאבים ברצפת אגן.במידה וצריך לעשות אולטראסאונד האם אולטראסאונד וגינלי היא הבדיקה המיועדת לכך?

שלום, לא ניתן לבצע בדיקת אולטרהסאונד וגינלי באשה בתולה מבלי לפגוע בשלמות קרום הבתולין. ניתן להדגים את המבנים ברצפת האגן ע"י אולטרהסאונד טרנס-פרינאלי בו המתמר מונח על שפתי הפות ללא חדירה לנרתיק. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

27/10/2016 | 23:58 | מאת: שאלה

האם אולטראסאונד טרנס-פרינאלי זהה לאולטראסאונד וגינלי?האם הוא מדגים את אותם איברים ובאותה רמת דיוק?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן