כאבים בשני צידי המפשעה לאחר בדיקה וגינלית ורקטלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/10/2016 | 12:01 | מאת: אילנית

שלום רב, לפני שנתיים וחצי עברתי כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן עקב צניחות. לפני 5 ימים נעשתה לי בדיקה ידנית קצרה ,וגינלית ורקטלית ,אצל כירורג, עקב עצירות. הבדיקה נמצאה תקינה, אבל למחרת הופיעו לי כאבים בשני צידי המיפשעה, שנמשכים עד עכשו ומקשים עלי ללכת. האם עלי להיבדק כדי לוודא מה מקור הכאבים/ אולי נפגע אבר פנימי ? (אני בת 70+ )בתודה נראש.

אילנית שלום, שום דבר לא אמור להיפגע כתוצאה מבדיקה אבל יתכן שעקב רקמת צלקת ומתח באזור הניתוח נגרם כאב לאחר הבדיקה. במידה שהכאב נמשך כפי שאת מתארת כדאי להיבדק אולי אפילו ע"י הרופא שניתח אותך או ע"י רופא שעוסק בשיקום רצפת האגן על מנת לנסות להבין מה המקור לתסמינים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן