כאבים לאחר ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/10/2016 | 22:49 | מאת: שרה

בת 50 , שבועיים וחצי לאחר ניתוח כריתת רחם בשל רחם מוגדל , שרירנים, דימום ואנמיה קשה . אני סובלת מכאבים קשים בבטן ובאזור השלפוחית והנרתיק . כאבים שלא נעלמים עם משכחים רגילים רק עם טרמדקס. יש לי צמרמורות וחולשה כללית . יש לי כאבים חזקים בסיום מתן שתן . תרבית שתן תקינה. הניתוח היה בשיטה לפרוסקופית כולל צוואר והוצאה וגילית . אני די מיואשת כי זה לא משתפר . אני כאובה מאוד . אני קוראת בכל האתרים שאחרי שבועיים כבר אמורה להיות הקלה משמעותית ואף חזרה לתפקוד . זה נורמלי מה שעובר עלי ?

שרה שלום, אכן בטווח הזמן הזה בד"כ מצפים לשיפור בכאב אך צריך לזכור שהחלמה מניתוח היא במידה רבה תהליך אידיבידואלי ושונה מאדם לאדם. הדבר תלוי כמובן גם במה בדיוק היה בניתוח (מהלך רגיל / הידבקויות מרובות / דימום מוגבר / חשש לפגיעה באיברים סמוכים וכו'). מציע להתייעץ עם הרופא המנתח או במידה שבוצע במערכת הציבורית אז עם צוות המחלקה (יש בידם תיעוד מלא של מהלך הניתוח). יש מקום גם להיבדק ע"י רופא ולהשלים בדיקות עזר בסיסיות בשלב ראשון (ספירת דם, ביוכימיה ושתן שאמרת שכבר בוצע ותקין). בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית לשקול הצורך באולטרהסאונד גינקולוגי כדי לשלול הצטברות של דם באגן אשר עלולה לגרום לזיהום ובדיקות נוספות במידת הצורך. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן