צניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/10/2016 | 13:18 | מאת: לירז

היי אני בת 34 חודשים וחצי לאחר לידה טבעית ולא טראומטית יש לי צניחת רחם , השאלה היא האם כל מי שיש לה צניחת רחם צריכה לעבור ניתוח? או שיש דרכים אחרות על מנת לנסות לעזור למצב להסתדר ולחזק את כל נמערכת שם? ( יש לי תור לרופא רק לאחר החגים כדי לאמוד את דרגת הצניחה ).

לירז שלום, מזל טוב ללידתך! צניחת אברי האגן לאחר לידה אינה נדירה גם בגיל צעיר ובד"כ אינה מחייבת ניתוח בשלב הראשון. בחלק מהמקרים המצב צפוי להשתפר ספונטנית (במידה מסויימת) במהלך השבועות הבאים. פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן עשוייה לעזור ולשפר את המצב ולעיתים אנו ממליצים להשתמש בתומכן ('פסרי' בלועזית) נרתיקי במטרה להקל על התסמינים ולאפשר לך לנהל אורח חיים רגיל כולל פעילות ספורטיבית שלעיתים מאד לא נח לבצע בנוכחות הצניחה. בצניחה בדרגה מתקדמת הטיפול הדפיניטיבי הוא אכן ניתוחי אבל תמיד עדיף אם ניתן להמתין עם הטיפול הכירורגי עד להשלמת תכנית הילודה תוך שימוש בשיטות הטיפול שהזכרתי קודם. ממליץ לפגוש רופא מומחה באורוגינקולוגיה על מנת להעריך את המצב באופן מדוייק ולדון איתך באפשרויות השונות. מצרף לעיונך כתובת אינטרנט למאמר שכתבתי בנושא צניחת אברי האגן בנשים צעירות בגילאי הפריון. http://www.haaretz.co.il/news/health/1.2102265 יש להעתיק את הכתובת לדפדפן האינטרנט. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן