תופעות לוואי אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/10/2016 | 17:07 | מאת: אנה

שלום רב. אמי מספר ימים אחרי ניתוחלתיקון דליפת שתן. מאז הניתוח בקושי שולטת, השתן בורח בטרם מספיקה להגיע לשירותים ( כלומר זה מצב גרוע הרבה יותר מלפני הניתוח) האם זו תופעה שכיחה? מהן התופעות בימים הקרובים לאחר ניתוח? יש לקוות שזה יסתדר תוך זמן קצר?

אנה שלום, את מתארת 'דליפת שתן מדחיפות' שהחלה לאחר הניתוח. הסיבה השכיחה ביותר לכך היא דלקת בדרכי השתן. דלקת כזו בד"כ מלווה גם בצריבה וניתן לאמת או לשלול ע"י בדיקת שתן (רצוי תרבית אבל לאור עונת החגים וחוסר הזמינות של המעבדות בתקופה זו ניתן לקבל רמז גם ע"י בדיקה פשוטה בסטיק שמבוצעת ע"י האחות במרפאת קופ"ח). בנוסף לכך, לעיתים קורה שנוכחות הסרט (בהנחה שעברת ניתוח להשתלה של סרט מתחת לשופכה) גורמת לתסמיניים של דחיפות במתן השתן ואף דליפת שתן מדחיפות. לפחות בחלק מהמקרים התופעות עשויות לחלוף מעצמן ולעיתים כדאי להוסיף גם טיפול תרופתי לתקופה. כדאי להמתין קצת במידה שלא מדובר בדלקת ולראות האם התסמינים משתפרים ספונטנית. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsuregry.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן