מידת הנזק לרצפת באגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/10/2016 | 12:10 | מאת: לי

שלום, האם עצירות רבת שנים שהתאפיינה במאמץ רב בזמן יציאה יכולה לגרום לנזק לעצבי האגן,לכאבים קבועים ולתחושת לחץ בשלפוחית השתן? במידה ונגרם נזק לעצבים ניתן לתקן אותו?

לי שלום, עצירות כרונית מהווה בהחלט גורם סיכון לנזקים ברצפת האגן, לא בהכרח במנגנון פגיעה עצבית אלא בעיקר עקב לחץ מכאני על הרקמות התומכות והחלשותן ההדרגתית כתוצאה מכך. ככלל נזקים ברצפת האגן ניתנים לשיקום בדרכים שונות. לשם כך מומלץ להיוועץ באיש מקצוע מתחום שיקום רצפת האגן. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן