קרע דרגה 3c

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/09/2016 | 18:01 | מאת: רוני

שלום, אשתי ילדה לפני שבועיים לידה שנייה עם קרע דרגת 3c), האם מדובר בנזק בלתי הפיך ? האם הסוגריים חוזרים לתפקד כפי שהיה לפני הלידה ? מה הבדיקות החיוניות שעליה לעשות ? ממתי אפשרי להתחיל פיזוטרפיה לרצפת האגן ? האם יש סיכוי לקשיים ללידה נוספת ?

רוני שלום, מזל טוב ללידת ילדכם קרע המערב את סוגרי פי הטבעת יוצר נזק שניתן לתקנו ולהשיב במרבית מהמקרים תפקוד תקין, אך מידה מסויימת של נזק לשריר תישאר. לא בהכרח שיהיה לה ביטוי קליני כלשהו בהווה או בעתיד. עליה להיות במעקב רפואי, רצוי במרפאה העוסקת בבעיות רצפת האגן. נהוג להפנות כעבור מס' חודשים לבדיקות הכוללות אולטרהסאונד של סוגרי פי הטבעת ומנומטריה. ניתן להתחיל בפיזיותרפיה במידת הצורך כששה שבועות לאחר הלידה (בתום תקופת משכב הלידה). בנוגע ללידה נוספת יש לערוך דיון מסודר על סמך המצב הקליני וממצאי הבדיקות. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

08/10/2016 | 16:50 | מאת: רוני

שלום, השאלה היא האם קיים סיכון שלא תוכל ללדת פעם נוספת או שיש סיכון עקב קרע בדרגה זו ? כמו-כן האם יש סיכוי לפגיעה בתפקוד המיני באזור ?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן