דימום קל בהריון וחשד לצניחת שלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/08/2016 | 07:18 | מאת: יעלי

היי אני בהריון בשבוע 11. לאחרונה גיליתי שככל הנראה השלפוחית שלי בולטת מפתח הנרתיק במעט. מעבר לכך לא הרגשתי שום אי נוחות או תכיפות במתן שתן. לפני מספר ימים, בעת שהייתי בשירותים, בעת ניגוב הבחנתי בהפרשה דמית קלה. פניתי לרופאת מעקב ההריון שלי שבדקה וראתה שהכל ב"ה תקין וכי אין דימומים ברחם או בצוואר. אתמול שוב קרה אותו הדבר. שאלתי היא האם יתכן שמדובר בדימום שמקורו בכלל בשלפוחית ומכיוון שהיא מצויה בפתח הנרתיק, אני חווה זאת כדימום "נרתיקי". אציין כי בעברי לידה אחת בשבוע 38 וכן לידה מוקדמת של תאומות בשבוע 18 , לפני 5 חודשים. תודה רבה

יעלי שלום, צניחת אברי האגן עלולה לגרום לדימום נרתיקי כאשר המבנה הצנוח משתפשף בפתח הנרתיק ויוצר מעין 'פצע' כתוצאה מכך. בד"כ תופעה זו מתרחשת כאשר דרגת הצניחה מתקדמת. ממליץ שתיבדקי ע"י אורוגינקולוג על מנת להעריך אם אכן קיימת צניחה ובאיזו דרגת חומרה וכן על מנת לדון במשמעות צניחת אברי האגן בהריון ולעקוב / לטפל בהתאם לצורך. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן