קשר בין עצירות כרונית לתחושת לחץ בשלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/07/2016 | 10:59 | מאת: לי

שלום, בת 28 ללא הריונות. מזה זמן רב סובלת מתחושת לחץ חזק כמעט כל הזמן בשלפוחית השתן.שאלתי היא האם עצירות כרונית (יציאה שמצריכה מאמץ רב פעם בארבעה ימים) במשך 15 שנה (דיאטה ותוספי תזונה שונים לא סייעו) יכולה לגרום למצב בו יש תחושת לחץ תמידית בשלפוחית השתן והאם ניתן לרפא מצב זה? האם זה סימן שעצב כלשהוא נפגע ולכן קיימת תחושה זו?

לי שלום, זה קצת יותר מורכב. בהחלט יש קשר בין עצירות לבין קושי במתן השתן מחד גיסא אך גם בין עצירות כרונית להחלשות שרירי רצפת האגן ודליפת שתן מאידך. חשוב להבין למה בדיוק את קוראת לחץ בשלפוחית השתן. האם לסוג של כאב לוחץ או לדחיפות במתן השתן. הייתי מציע לעבור הערכה קלינית אורוגינקולוגית על מנת להבין מהם בדיוק התסמינים ולתת מענה מכוון לבעייה הספיציפית. במקביל חשוב גם לנסות להבין את הסיבה לעצירות הכרונית ולטפל גם בכך. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן