סיבוכים שכיחים אחרי ניתוח גינקולוגי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/06/2016 | 23:31 | מאת: נורית

שלום רב. הנני לפני ניתוח שמטרתו הרמה של הקיר הקדמי של הנרתיק יחד עם תיקון דליפת שתן באמצעות 'מתלה'. רציתי לשמוע יותר על סיבוכים שכיחים או שכיחים פחות. לא מרגישה שההסבר שקיבלתי תואם את הספרות.תודה

נורית שלום, שאלה חשובה. עקרונית באחריותו של המנתח (אם מבוצע במסגרת פרטית) או של צוות המחלקה (במידה שמבוצע בבי"ח ציבורי) לדון איתך בפרוט בכל סיכוני הניתוח בפגישה פנים אל פנים. הדיון בפורום אינו יכול לבוא במקום הפגישה הזו אבל בגדול - סיבוכים משמעותיים הינם נדירים בסוג זה של ניתוח. בין הסיבוכים שתוארו: זיהום באתר הניתוח המצריך טיפול אנטיביוטי, דלקת בדרכי השתן, דימום מוגבר עד כדי צורך במתן מוצרי דם (נדיר), כאב בירכיים הפנימיים (במידה שקיים בד"כ חולף תוך מספר ימים), פגיעה באברים סמוכים (שלפוחית השתן, השופכה, כלי דם, צינוריות השתן) - נדיר, קושי בריקון שלפוחית השתן עקב חסימה במוצא השלפוחית (נדיר), הופעת תכיפות ודחיפות במתן השתן שלא הורגשו טרם הניתוח (עד 15%). ממליץ בחום לקיים פגישה נוספת עם המנתח במטרה להשלים את הדיון הפרטני בנוגע לטכניקת הניתוח, סיכויי ההצלחה והסיכונים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

16/06/2016 | 18:00 | מאת: נורית

התשובה לה זכיתי היא שאין תועלת לדון בסיבוכים ששעור שכיחותם כל כך "זניח". ושאין בטחון גם בחציית כביש. למרות שלדעתי גם כשמדובר בחצי אחוז עבור המטופלת האחת זה 100% כשלון

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן