צניחה מבהילה ________________________________

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/05/2016 | 02:42 | מאת: נינה

שלום אני בת 33, לאחרי לידה רגילה לפני כשנה ותשעה חודשים ולאחר לידת קיסרי לפני כשלושה חודשים. אתמול כאשר נכנסתי לשירותים, בזמן שניגבתי חשבתי ב"גידול" בתור הנרתיק, כשהתבונני עם מראה יכולתי לראות מן גוש ורדרד מבצבץ מפתח הנרתיק. האם זו צניחת רחם? יש לי כאבי מחזור כרגע ואני מאד מאד לחוצה, מפחדת להכנס לשירותים, מפחדת ללכת, מפחדת להשתעל.. מפחדת שיחמיר בכל מה שאעשה. יש לי תחושה של אי נוחות באזור כאילו רטיבות. האם יש מה לעשות בעניין עד שאראה רופא בשבוע הבא?מה ההשלכות של כך? האם אני יכולה לעשות נזק אם אמשיך בחיי היום יום? אין לי בעיה בבריחת/מתן שתן אך מאז ומתמיד וגם עכשיו יש לי עצירויות ובעיית התרוקנות שהחמירה אחרי הלידות. האם מאמץ בשירותים עלול לגרום לדליפה חמורה יותר של הרחם??

נינה שלום, ראשית אין צורך להיבהל. בהחלט יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן ובמידה שכן, ניתן לטפל ביעילות גם בגילך הצעיר. צניחה בנשים צעירות לאחר לידה אינה נדירה ואנו נתקלים בה יותר ויותר בשנים האחרונות. כמובן שיש צורך להיבדק במרפאה על מנת לוודא שאכן בכך מדובר ובאיזו מידה של חומרה. מצרף לעיונך לינק לכתבה שכתבתי בזמנו בהארץ בנושא צניחת אברי האגן בנשים צעירות http://www.haaretz.co.il/news/health/1.2102265 ואשמח לראותך במרפאה בזמן הקרוב לצורך הערכה והמלצה על טיפול מתאים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן