אי שליטה על סוגרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/05/2016 | 21:31 | מאת: עדנה

שלום וחג שמח האם יתכן כי דוקא לאחר ניתוח לתיקון צניחה אחוש החמרה באי שליטה על סוגרים??? ( עבר די זמן ובתחילה חשבתי שזה תופעה שתתכן לאחר ניתוח)

עדנה שלום, ניתוח לתיקון צניחת אברי האגן נועד בראש ובראשונה לטפל בבעייה האנטומית ולהשיב את התמיכה האגנית למצב תקין. במקרים בהם ידוע לפני הניתוח על אי שליטה בסוגרים ניתן לעיתים להוסיף מרכיב בניתוח לשם טיפול גם בבעייה הזו (בייחוד כאשר מדובר בדליפת שתן במאמץ). ייתכנו מצבים בהם על אף שאשה לא חשה בתסמינים של אי שליטה בסוגרים טרם הניתוח אך עצם הצניחה הוותה סוג של חסם במעבר השתן, לאחר הניתוח מרגע שתוקנה האנטומיה והוסרה התנגודת למעבר השתן, יתכנו תופעות של אי שליטה שהינן כביכול 'חדשות'. דבר נוסף אשר יתכן הוא הופעת תופעות 'איריטטיביות' כגון תחיפות ודכיפות במתן השתן ואף דליפת שתן שמתוך דחיפות, תופעה הנצפית לעיתים כאשר נעשה שימוש בשתל (רשת) סינטטי בצמוד לכיס השתן כחלק מהניתוח לתיקון הצניחה. תופעות דומות יתכנו גם בכל הנוגע לסוגרי פי הטבעת במקרה שהיתה קיימת בהם חולשה לדוגמא בעקבות טראומה ישנה במהלך לידה אך לא באה לידי ביטוי כל עוד הצניחה גרמה לעיכוב בהתרוקנות. יש מקום להערכה קלינית מלאה ובד"כ ניתן לטפל בכל המצבים הללו ולשפר את השליטה בסוגרים במידה ניכרת בדרכים שונות. בברכה דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

13/05/2016 | 14:48 | מאת: עדנה

על זה נאמר אליה וקוץ בה?? האם כאשר אתה אומר בדרכים שונות, אתה מדבר על ניתוח נוסף??

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן