בריחת שתן לא רצונית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/04/2016 | 18:40 | מאת: שירה

שלום רב דר' פיינר. לצערי הנני סובלת מבריחת שתן עם כל מאמץ קל ואף במצבים של שינוי תנוחה, מצב מתסכל ומביש ובעקר בגילי. אולם ברצוני לשאול האם קיים טיפול שמרני יותר, שיכול לפתור את הבעיה ברמה הקרובה לתוצאה של התערבות כירורגית ( הכוונה מעבר לפזיותרפיה) מאחר והתכנון הוא ילד נוסף גם אם לא בשנה הקרובה. תודה וחג כשר ושמח.

שירה שלום, בהחלט קיים פתרון כזה והוא קרוי bulking agents או בעברית הזרקת חומר לעיבוי דופן השופכה. מדובר בפעולה שאינה כרוכה בניתוח או בהרדמה ובה מוזרק חומר דמוי ג'ל העשוי מפולימר אל דופן צינורית השופכה במטרה לעבות אותה ולהגדיל את התנגודת למעבר השתן דרכה ולשפר את יכולת הסגירה של סוגר השופכה. הפעולה מתאימה במיוחד לנשים שטרם סיימו את תכנית הילודה. תוכלי לקרוא עוד בדף הפייסבוק המקצועי שכתובתו www.facebook.com/pelvicsurgery בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

21/04/2016 | 22:52 | מאת: שירה

שלום ותודה. כיף שיש תשובה מהירה. זו לא אופציה שהועלתה כלל לדיון. יש סיבה לדעתך? ( לא שוות ערך ביעילותה להתערבות כירורגית/ כואבת יותר/ דורשת התמחות ספציפית/נגישות..??)בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן