דליפת צואה בזמן התעטשות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/04/2016 | 20:30 | מאת: גילה

שלום ד"ר פיינר, מזה כשבוע אני מקוררת. בזמן התעטשות חזקה מאד הייתה יציאה של צואה ללא שליטה. עליי לציין שלפני חמש שנים עברתי ניתוח לתיקון שלפוחית שצנחה. מה הדיאגנוזה וכיצד ניתן לטפל? תודה רבה על מענה.

גילה שלום, ככל הנראה חולשה של סוגרי פי הטבעת. אחת הסיבות השכיחות הינה נזק שנוצר בעקבות לידה או לידות (גם אם התרחשו לפני שנים) ורק כעת בא לידי ביטוי. קיימות כמובן סיבות נוספות העלולות לגרום לדליפת צואה. מומלץ לעבור הערכה ע"י רופא מומחה בתחום רצפת האגן וכל הנראה שתופני גם לבדיקות עזר כגון על קול (אולטרהסאונד) ו/או מדידת לחצים בסוגר (מנומטריה). הטיפול בהתאם לממצאי הברור ויכול לנוע בין חיזוק שרירי רצפת האגן והסוגר, דרך נוירומודולציה (שימוש בדחפים חשמליים במטרה לשפר את פעולת השריר) וכלה בתיקון ניתוחי במידה שקיים חסר גדול בשלמות שרירי הסוגר. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

14/04/2016 | 18:02 | מאת: גילה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן