ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/04/2016 | 10:54 | מאת: נילי

שמעתי שאת הניתוח הנ"ל מבצעים בבתי חולים ציבוריים מתמחים בליווי רופאים. האם אפשר לסמוך עליהם ולעשות כך את הניתוח?

נילי שלום, בואי נעשה קצת סדר במושגים. מתמחים הינם רופאים לכל דבר ועניין, אשר נמצאים בתקופת ההכשרה על מנת להפוך לרופאים מומחים. המתמחים הם הרופאים המופקדים על מרבית העבודה השוטפת הנעשית במחלקות ובכלל זה משתתפים בניתוחים באופן מעשי בהתאם לשלב בהתמחות בו נמצא כל אחד מהם. רופא מתמחה איננו מנתח לבדו אלא בהשגחה צמודה של רופא מומחה שתפקידו ללמד את המתמחה ולוודא שהצעדים שנעשים בניתוח הינם נכונים ונעשים בדיוק כאילו הרופא המומחה הוא זה אשר אוחז במכשירים. ההבדל העיקרי בין הרפואה הציבורית לפרטית בהקשר זה הוא שברפואה הפרטית את יכולה לבחור ברופא המנתח, פריבילגיה שאינה קיימת בבתי החולים הציבוריים אך בהחלט ניתן לסמוך על צוות המנתחים במערכת הבריאות הציבורית לא פחות מאשר במערכת הפרטית. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן