שימוש בפסרי במקום ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/04/2016 | 21:27 | מאת: נורית

אני בת 57. סובלת מצניחה מלאה של הרחם. הומלץ לי לעבור ניתוח כריתת רחם וקולופורפיות. אני חוששת מהניתוח. וחוששת מסיבוכים אפשריים. האם שימוש בפסרי יכול להוות תחליף לניתוח? אודה לתשובתך

נורית שלום, פסרי (תומכן) נרתיקי הינו פתרון אפשרי בנשים עם צניחת אברי האגן. יש לזכור שהתומכן אינו מטפל בצניחה אלא מאפשר לחיות עימה בלי לחוש בתסמינים הקלאסיים של בלט נרתיקי וכו'. פתרון זה אטרקטיבי בעיקר בנשים מאד מבוגרות עם ריבוי מחלות רקע המגבירות את הסיכון הניתוחי וכן בנשים צעירות בין הריונות בהן אנו משתדלים להימנע מהתערבות כירורגית כל עוד מתכננות המשך ילודה. מרבית הנשים בגילאי הביניים תעדפנה טיפול דפיניטיבי (ניתוחי) שאינו מצריך שימוש באביזר המושם בתוך הנרתיק ויש הוציאו מעת לעת לצורך ניקוי ושטיפה וכן לשם קים יחסי מין. ניתוחים לשיקום רצפת האגן כרוכים בסיכונים ככל ניתוח כמובן אך במרבית המקרים הסיכוי לסיבוך קשה הינו זעום ביותר. מתפקידו של הרופא המנתח לדון איתך בכל הפרטים לרבות כיצד מתבצע הניתוח, מהם סיכויי ההצלחה ומה הסיכונים האופייניים ומה הסיכוי שיקרו. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן