צניחת איברים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/03/2016 | 21:27 | מאת: עדי

שלום. אני חודש אחרי לידה רגילה עם תפרים שירדו. מזה שבועיים תחושה של כבדות בנרתיק. בהסתכלות ניתן לראות בנרתיק מעין גוש עגול/ גולה גדולה בפתחו. כמו כן, החל דימום( דימום אחרי לישה לדעתי פסק וזהו דימום שונה) והפרשות דביקות כתומות. האם יכול להיות כי מדובר בצניחת צוואר הרחם/ הרחם מדרגה 2-3? יש לי תור לרופא הנשים רק בעוד שבוע.. 1. בהנחה וזוהי האבחנה, האם מצב כזה בן רואים את האיבר דרך הנרתיק דורש ניתוח? 2. האם יש משהו שניתן לעשות בינתיים למנוע זיהום? 3. האם יש משהו שניתן לעשות למנוע הדרדרות הצניחה? תודה

עדי שלום, בהחלט יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן לאחר לידה. הדימום דרך אגב אינו קשור לעניין ויתכן דימום הקשור בלידה עד ששה שבועות לאחריה. כמובן שיש מקום להיבדק ע"י רופא נשים גם בכדי לבצע בדיקת אולטרהסאונד של חלל הרחם ולוודא שאין בתוכו תוכן שארי (כגון פרורי שליה) העלול לגרום להתחדשות הדימום. לשאלותיך: 1. ראשית עבר זמן קצר מהלידה ויתכן שהמצב עוד ישתפר ספונטנית. מומלץ חכות קצת יותר לפני שמחליטים על הצורך בטיפול. בנוסף, בנשים שטרם השלימו את תכנית הילודה עדיף להימנע מניתוחים ולהתמקד בטיפולים שמרניים כגון חיזוק שרירי רצפת האגן +/- התאמת תומכן (פסרי) נרתיקי. 2. צניחת אברי האגן עפ"ר אינה גורמת לזיהום. 3. ראי תשובה לשאלה מס' 1. אבל בכל מקרה הייתי מציע גם להיבדק גם ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה ושיקום רצפת האגן על מנת לבצע הערכה מלאה של רצפת האגן ולדון במצב כעת ובאפשרויות לעתיד כולל לידות נוספות, דרכי טיפול וכו'. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן