שאלות לאחר לידה עם קרע דרגה 3b

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/03/2016 | 17:29 | מאת: לידה עם קרע דרגה 3b

שלום, לפני כארבעה חודשים ילדתי ולאחר הלידה תפר אותי אורוגניקולוג שקבע כי מדובר בקרע דרגה 3b. כיום 4 חודשים אחרי יש לי עדיין תפר בין הוואגינה לחיץ ואותו רופא אמר שזה אמור להינמס תוך חצי שנה. במידה וזה לא יימס, האם בכל זאת יהיה ניתן להסיר כבר את התפר הנל? מדוע זה לוקח ככ הרבה זמן? בנוסף, מאז התפירה הפרינאום שלי נהיה דק בצורה משמעותית, הרופא טוען שזה בגלל הקרע שנוצר ושזה אכן דק יותר מאישה רגילה. האם זה אמור להיות כך לכל מי שחוותה כזה קרע? מה ההשלכות של פרינאום דק מבחינת יחסי מין ולידות עתידיות? תודה

שלום לך, התפרים בהם משתמשים לתיקון הפרינאום הינם בד"כ תפרים נמסים. חלקם נמסים לאחר זמן (עד כ-3 חודשים), תלוי באיזה סוג של תפר בדיוק נעשה שימוש. בנוגע להידקקות הפרינאום לא לחלוטין ברור לי באיזה אופן הוא דק אבל יתכן שזו תוצאה של ההצטלקות באזור. ניתן לחוות דעה על השלכות ספיציפיות רק לאחר בדיקה והתרשמות כיצד האזור החלים והייתי מצפה מהרופא שבדק אותך לאחרונה שיוכל לענות על השאלות בהתאם לממצאי הבדיקה. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

15/03/2016 | 10:04 | מאת: לידה עם קרע דרגה 3b

שלום ד"ר פיינר, ראשית תודה על התשובה המהירה. רציתי לשתף אותך בבדיקות שעברתי בכדי לקבל את דעתך. 1.להלן דוח הניתוח: אחצה כיסוי והחדרת קטטר פולי. זיהוי סיבי הספינקטר החיצוני מימין ומשמאל החזקתם באליסים תפירה עם PSD2/0 בשיטה OVERLAP כמקובל. קירוב שריר TRANS PERINEAL בויקריל 1. תפירת הקרעים בנרתיק עם רפיד 2/0 בסיום PR תקין. חייבת לציין שאחרי יום לא הרגשתי כאבים ולא סבלתי מתופעות. האם נשמע שהניתוח בוצע תקין? 2. לאחר ביקורת אצל הרופא המנתח הוא אמר שהתפר שנשאר הינו תפר שלוקח לו חצי שנה להתמוסס (עברו כ-4 חודשים מאז, נשמע לך הגיוני?). הוא נתן לי משחה שנקראת אובסטין ואמר לי לקיים כמה שיותר יחסי מין(??) להלן תוצאות הביקורת: TRUS= הידקקות של חלק קדמי של סוגר פנימי בחלק תחתון שטחי סוגר חיצוני תקין גניקולוגית: פרינאום מקוצר בויסטיבולם בנד נוקשה פיברוטי PR - ללא ממצא חריג ללא עדות לפיסטולה הרופא אמר לי לשוב בסיום המונומטריה. כששאלתי על לידות הבאות הוא אמר שזה ממש לא אומר שאני צריכה קיסרי אך כדי לקבוע זאת הוא צריך את הבדיקוה השנייה. האם כל המסקנות הנ"ל נראות לך תקינות? אני ממש לחוצה מעניין הפרינאום אך הוא טוען שזה קשור לקרע ולהצטלקות..האם זה סביר? האם יש סיכוי ממה שראית עד כה שאוכל ללדת רגיל? והאם נראה לך שטופלתי בצורה תקינה? ושוב המון תודה לך!!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן