מודאגת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/03/2016 | 21:53 | מאת: לינור

שלום ד"ר. קצת רקע..אני בת 28 לאחר 2 לידות. הלידה הראשונה לפני 3 שנים לידה רגילה שבסיומה התברר כי יש לי קרע בדרגה 3 b (תפירה כירורגית מיד לאחר הלידה) ולידה שנייה לפני שנה וחצי בניתוח קיסרי אלקטיבי בהמלצת רופא נשים (אפילו ששתי הבדיקות להערכת הסוגר יצאו תקינות,העדפתי לא לקחת סיכון). בשבוע האחרון בזמן המקלחת הרגשתי משהו מוזר בנרתיק, הסתכלתי עם מראה וראיתי בתוך הנרתיק מעין גוש ומעין צורה של 2 שפתיים קטנטנות כאלה.. אני מאוד מודאגת כי זה נראה כאילו פתח הנרתיק " חסום" בגלל האיבר הזה שאני רואה בתוכו. האם יכול להיות שזה צניחה כלשהי? והאם יכול להיות שדבר כזה קורה ככה בפתאומיות? ניסיתי לקיים יחסי מין עם בעלי על מנת לראות איך ההרגשה והוא לא הצליח להיכנס.. הרגשתי כאילו הוא לוחץ לי על משהו ונבהלתי. האם יש סיבה להילחץ?

לינור שלום, בהחלט יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן והאיבר שאת מתארת נשמע כמו צוואר הרחם. מציע שתיבדקי ע"י אורוגינקולוג על מנת לאמת את האבחנה המשוערת ולהציע דרכי טיפול. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

14/03/2016 | 16:44 | מאת: לינור

ד"ר שלום. הייתי היום אצל אורגניקולוגית ולאחר בדיקה גופנית קבעה שאין כלל צניחה, ואמרה לי שככה הנרתיק אמור להיראות .. ושהגוש הזה בצורת שפתיים שאני רואה הוא שאריות של קרום הבתולים.. האמת היא שזאת הייתה פעם ראשונה שבאמת הסתכלתי במראה, כך שאין לי מושג מה אמור להיות המראה ובמיוחד אחרי לידה. בכל אופן, בבדיקה גופנית אם הייתה צניחה כלשהי היא הייתה רואה נכון? אני יכולה להיות שקטה? ותודה רבה על ההתייחסות המהירה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן