בריחת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/03/2016 | 22:37 | מאת: ליה

ד"ר פיינר שלום רב, ברצוני להבין האם צניחה של שלפוחית השתן היא הגורם הישיר לבריחת שתן במאמץ? או שתתכן בריחת שתן גם ללא צניחה. ואם קיימת בעיה מעורבת, האם זה מחייב לטפל בו זמנית בצניחה כדי להקל על השליטה בשתן. בברכה.

ליה שלום, צניחת שלפוחית השתן לחלוטין אינה מהווה סיבה לבריחת שתן במאמץ. במידה ששתי הבעיות קיימות אין הכרח לטפל בשתיהן בו זמית אם כי יש היגיון מסויים לעשות כך והדבר תלוי בין היתר בגילך, בחומרת התסמינים, במצבך מבחינת תכנית הילודה ועוד. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן