טיפול והרפית שרירי רצפת האגן - אבל לגברים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/02/2016 | 14:54 | מאת: אלון

שלום ד"ר פיינר, אני כבר מיואש ומנסה הכל. לפני כ10 שנים הרגשתי לחץ בשרירי רצפת האגן (דומה להרגשת אי התרוקנות) עברתי את כל הבדיקות הגסטרו כולל מיפוי עצמות, סיגמו וקולונוסקופיה, מנומטריה וכד'. הכל תקין. בזמנו טיפול בסרוקסט+קסאנקס לתקופה מוגבלת עזר וטיפל ב99^ מהלחץ. לפני כ5 חודשים הענין חזר, ובעוצמה חזקה פי כמה, ניסיתי שוב את הטיפול בסרוקסט ללא הצלחה, ניסינו כדורים שונים אל ללא הצלחה, CT בטן, US, בדיקת עמוד שדרה על ידי מומחה כולל צילומים, כירופרקטיקה וגם רפואה משלימה כדיקור, הילינג וכד' לא הניבו תוצאות. עברתי מספר הזרקות לידוקאין ומרקן באחד מבתי החולים בארץ ללא שום השפעה. הרופא העביר אותי לסימבלתא + קלונקס, שוב ללא שום השפעה ניכרת (עברו כבר 3 שבועות מאז שהתחלתי את הכדורים) אני יודע שאתה מטפל בנשים, והבעיות העיקריות הן בנשים אחרי/לפני לידה, אבל אני כבר ממש מיואש. אולי תוכל להפנות אותי לרופא/ה שמטפלים גם בגברים? ניסיתי גם ביופידבק ללא שום שינוי. המון תודה מראש. אלון

שלום אלון, כאורוגינקולוג אני אכן מטפל בנשים בלבד. קיימות מסגרות לאבחון וטיפול בבעיות מקבילות בקרב גברים, בד"כ במסגרת בתי החולים. הייתי מציע לפנות ליחידת רצפת האגן במסגרת מכון הגסטרו במרכז הרפואי שיבא. בברכה, דר' בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן