חידושים ברפואת ריצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/01/2016 | 20:51 | מאת: דנה

קראתי לאחרונה מאמר שפרסמת במוסף בריאות על חידושים ברפואת ריצפת אגן, כגון שימוש בשתלים שמחליפים ריקמה טבעית וניתוחים לפרוסקופיים עם פתחים זעירים. האם ניתן להנות מחידושים אלה במסגרת הרפואה הציבורית, או שנהם נעשים רק ברפואה פרטית?

דנה שלום, מערכת הרפואה הציבורית בארץ הינה טובה ומעודכנת וניתן למצוא בה את מרבית שיטות הטיפול המתקדמות. תחום הכירורגיה המשקמת לרצפת האגן אינו יוצא דופן מבחינה זו. השוני בין הרפואה הפרטית והציבורית במרבית המקרים אינו קשור בזמינות הטכנולוגיות השונות אלא ביכולת לבחור את הרופא המטפל אשר קיימת רק ברפואה הפרטית ובמידה מסויימת יכולת הענות גבוהה יותר לרצונותיו של המטופל בכל הנוגע למועד הטיפול. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן