כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/01/2016 | 15:43 | מאת: מיכל

יש לי צניחה רחם בדרגה 3 ומתן שתן מרובה. האם נכון לבצע כריתת רחם ותיקון קירות הנרתיק . אבקש תשובה מהירה תודה.

מיכל שלום, אני חושש שזה קצת יותר מורכב מתשובה של כן או לא. ראשית תלוי מה המרכיבים של הצניחה. צניחה בדרגה 3 יכולה לדוגמא להיות צניחה של דופן הנרתיק / שלפוחית השתן בעוד הרחם תמוך היטב במקומו. במצב זה אין כל היגיון בכריתת הרחם. בנוסף, גם אם הרחם צנוח אין הכרח לכרות אותו וקיימות כיום כמה וכמה טכניקות המאפשרות לתקן את הצניחה תוך שימור הרחם. וגם במידה שמחליטים לבצע כריתה של הרחם, הרי כריתת הרחם ותיקון קירות הנרתיק אינה פתרון מספק לצניחה בדרגה מתקדמת ומומלץ לכלול בניתוח גם הליך שמטרתו לתמוך באזור כיפת הנרתיק (היכן שכעת נמצא צוואר הרחם). ניתן לבצע זאת ע"י קיבוע כיפת הנרתיק בתפרים לרצועות בעומק האגן שלך שביכולתן להוות עוגן מצויין לכיפת הנרתיק בעתיד (לדוגמא הרצועות האוטרו-סקראליות או הסקרו-ספינוס). לדוגמא ההליך המופיע בקישורית הבאה http://www.pelvicsurgery.co.il/page.asp?kat=399 וקיימות דרכים נוספות לעשות זאת הן בגישה נרתיקית והן בגישה לפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן). בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן