הכתמות צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/12/2015 | 20:58 | מאת: טליה

שלום ד"ר פיינר לפני שלוש שנים עברתי ניתוח אורוגניקולוגי. סבלתי מצניחת קירות הנרתיק והשלפוחית. התיקון בוצע באמצעות רשת קידמית ורשת אחורית לשביעות רצוני המלאה ושיפור באיכות החיים. לאחרונה אני סובלת מהכתמות צואה וחוסר שליטה על גזים. הגבר אינו קורה באופן רציף אלא פתאום יש שבוע שבו "בורחת" מעט צואה, לפעמים בלי שארגיש בכך אפילו ואינני יודעת למה לייחס זאת. שמתי לי שאם אני לוקחת פרוביוטיקה מסוג jarro-Dophilus המצב משתפר. יש לך תובנות מה ניתן לעשות במקרה כזה?

טליה שלום, בהחלט יתכן כי חולשה שהיתה קיימת בסוגרי פי הטבעת (יתכן ששורשיה אף בלידות שעברת לפני שנים) ולא באה לידי ביטוי בעבר כיוון שנוכחות הצניחה בדפנות הנרתיק הוותה מעין גורם מעקב להתרוקנות המעי (תופעה משנית מוכרת בהקשר לצניחת דפנות הנרתיק) נחשפה כעת לאחר שהצניחה תוקנה ואין למעשה מה שימנע או יפריע למעבר התוכן הצואתי. כדאי לעבור הערכה אורוגינקולוגית ובכלל זה גם בדיקות ספיציפיות לבדיקת מבנה שרירי הסוגר (אולטרהסאונד אנדו-אנאלי) ותפקוד שרירי הסוגר (מנומטריה) על מנת לזהות את סיבת הליקוי ולהציע טיפול מתאים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

01/01/2016 | 12:13 | מאת: טליה

יש בזה ממש? תודה רבה על תשובתך המפורטת

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן