צניחת נרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/12/2015 | 19:32 | מאת: גל

שלום רב, בת 35 גננת 3 לידות וגינליות (הראשונה ואקום עם חיתוך חיץ). מזה כשבוע סובלת מבליטה שיוצאת מםתח הנרתיק. הגניקולוג אבחן צניחת נרתיק מזערית. אך אני חוששת שאוךי זה יותר מכך -שאלותי הן - האם צניחת נרתיק וצניחת רחם הן אותו דבר ? האם הן משפיעות בהכרח אחת על השניה (האם צניחת נרתיק תביא בוודאות גם לצניחת רחם). כמה מהירה יכולה להיות התדרדרות למרוץ ריבוי הכיוווצים? מה הסיכויים להריון תקין ולידה וגינאלית לא מוקדמת.יש לי גם כאבים בחלל הבטן התחתון (אולי מרב הכיווצים שאני מנסה לעשות).יש גם קושי בהתקורנות ומעט בריחת שתן. ממש חוששת ללכת לשירותים ובעיקר ללחוץ להתרוקנות.

גל שלום, בהחלט יתכן שהצניחה שאת חשה מתקדמת יותר מכפי שהרופא אבחן בבדיקה. יש לזכור שהבדיקה מבוצעת בנקודת זמן אחת ובד"כ בתנוחת שכיבה. קיימים לא מעט מצבים בהם הצניחה בולטת יותר לאחר פעילות או בסוף היום ולעיתים ניתן לזהות אותה כאשר מבצעים את הבדיקה בתנוחת עמידה לעומת הבדיקה בשכיבה על כסא גינקולוגי. המושג צניחת הנרתיק מתייחס בד"כ לצניחה של אברים מבעד לדפנות הנרתיק וצניחת הרחם בד"כ מאופיין בכך שצוואר הרחם מתבלט בכיוון פתח הנרתיק. כמובן שמצבים אלה מתרחשים לעיתים קרובות יחד. קצב ההידרדרות אינדיבידואלי ושונה מאשה לאשה. לעיתים תוך חודשים אך במקרים אחרים עשויות לעבור שנים בטרם תחושי שינוי משמעותי במצב. הריון נוסף ולידה בד"כ אפשריים אם כי עלולים להיות כרוכים בהחמרה נוספת של מידת הצניחה. ממליץ בחום לעבור הערכה ע"י אורוגינקולוג על מנת להתרשם ממצב הצניחה באופן מדוייק יותר, לקבוע את דרגתה ומרכיביה, להציע טיפול במידת הצורך (בנשים צעירות השוקלות לידה נוספת אני מרבה להשתמש בתומכן נרתיקי) וכו'. מצרף לעיונך קישורית למאמר בנושא צניחה בנשים בגילאי הפריון. http://www.haaretz.co.il/news/health/1.2102265 בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן