הפרשות צמיגיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/12/2015 | 14:21 | מאת: מימי

ד"ד פיינר שלום מזה יומיים יש הפרשות צמיגיות לפני שהתחילו הייתה תחושה מוזרה כמו לפני מחזור. להזכירך אני לאחר כריתת רחם . האם התופעה נורמלית ? או מחייב בדיקה?

מימי שלום, הפרשה נרתיקית יכולה להיות פיזיולוגית (שאינה מעידה על מצב חולי) או פתולוגית ויכולה להיות קשורה או לא קשורה לניתוח כריתת הרחם. בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח תיתכן הפרשה עקב תגובה לתפרים שבנרתיק (בד"כ חולפת במקביל לספיגת התפרים תוך כ-6 שב' לאחר הניתוח). בשלב מאוחר יותר יתכנו סיבות נוספות. במידה שההפרשה נמשכת ובפרט אם נלווים תסמינים נוספים כגון גרד או צריבה מומלץ להיבדק. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן