שרירי רצפת אגן מכווצים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/12/2015 | 15:55 | מאת: שואלת

ד"ר שלום, בת 27, סובלת מזה זמן רב מתכיפות כמעט תמידית למתן שתן ומרגישות עצומה למגע אפילו הקל ביותר באזור הבטן התחתונה ואיבר המין. רופא נשים אבחן שרירים מאוד מכווצים ברצפת האגן וכך גם פיזיותרפיסטית לרצפת האגן. אתמול עשיתי בדיקת דם שהראתה רמה נמוכה של ויטמין D - הרמה הייתה 20 . כאשר המינימום הוא 75. האם ייתכן שרמת ויטמין ה-D הנמוכה גורמת לשרירי רצפת אגן מכווצים מאוד?

שלום לך, קיימת עדות עקיפה לכך שחסר בויטמין D עלול להיות קשור בהחלשות שרירי רצפת האגן ועקב כך בתופעות כגון דליפת שתן במאמץ וצניחת אברי האגן הנובעות במישרין מכשל של הרקמות התומכות (שריר ורקמת חיבור). לא מוכר קשר הפוך קרי חסר ויטמין D כסיבה לטונוס מוגבר בשרירי רצפת האגן. חשוב לזכור כי תכיפות במתן השתן אינה מאפיין נפוץ לכיווץ יתר של שרירי רצפת האגן אלא לפעילות יתר של שלפוחית השתן (מצב הקרוי 'שלפוחית רגיזה') ולעיתים למצבים כרוניים הקשורים בשלפוחית השתן ('תסמונת השלפוחית הכאובה') ומתבטאים בכאב ובתכיפות. נשמע שצריך להתעמק קצת יותר באבחנה העומדת מאחורי התסמינים שאת מתארת ואז לבחור דרך טיפול ספיציפית. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן