ציסטה ברטולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/12/2015 | 15:24 | מאת: אפרת

שלום רב, לפני כשנתיים נותחתי להוצאת צ'יסטה ברטולין. לפני כחצי שנה חזרו תחושות הגודש בנרתיק, אך בבדיקה הרופא לא ראה שיש חזרה של הצ'יסטה ונתן לי טיפול אנטיביוטי עם חשד כללי לדלקת ברחם. יש לציין שביום הבדיקה הייתה הפרשה מרובה עם ריח חריף ומיד לאחריה הקלה בגודש. לפני כמה ימים שוב חזרו תחושות הגודש בנרתיק. האם תיתכן חזרה חוזרת ונשנית של צ'יסטה ברטולין בפרקי זמן כאלו? האם קיימת פרוצדורה לא ניתוחית לטיפול בבעיה זו? תודה על התייחסותך!

אפרת שלום, עקרונית תיתכן הישנות אם כי הדבר פחות שכיח לאחר כריתת הציסטה כולה. כשמדובר במורסה (בעת זיהום פעיל) לעיתים טיפול אנטיביוטי יכול להועיל. כשמדובר בציסטה שאינה מודלקת אך מורגשת ומפריעה הטיפול הוא הסרה כירורגית. כדאי להיבדק בדיקה יסודית על מנת להבין מה בדיוק מתרחש כעת. האם זו ציסטה שגדלה מחדש או מורסה ואולי ממצא אחר שכלל אינו קשור בבלוטת הברטולין. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן