צניחת נרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/12/2015 | 01:45 | מאת: ורדה

אני בת 58 יש לי צניחה של הנרתיק ברמה שאני מרגישה את הצניחה במישוש באזור הפות.4 לידות אחת מהן - עם מלקחיים. בריחת שתן - רק באי השתנה זמן ממושך ( לא במאמץ או צחוק ) מתעמלת בפילאטיס ולאחרונה שרירי הבטן - די חזקים .נראה לי שהצניחה היא כבר שנים רבות עוד לפני שהתלתי להתאמן . הוצעה לי כריתת רחם ותוך כדי גם טיפול בהרמת האברים למקומם. האם יש פתרון פחות ראדיקלי כך שאוכל להחלים ולחזור לתפקד בזמן קצר ? תודה

ורדה שלום, בהחלט כן. קיים מגוון גדול של פתרונות במצב כשלך ובהחלט אין הכרח בכריתת הרחם. ניתן לדוגמא להשיב את הרחם למקומו (בהנחה שהצניחה מערבת גם את הרחם) הן בגישה וגינלית (דרך הנרתיק) והן בגישה בטנית - לפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן אשר מחלימים במהרה). על חלק מהאפשרויות תוכלי לקרוא באתר www.pelvicsurgery.co.il בקטגוריות: 1. ניתוחים לפרוסקופיים - ניתוחים לתיקון צניחת הרחם והנרתיק 2. קיבוע הרחם או כיפת הנרתיק 3. ניתוחי רשת את הגישה המועדפת בוחרים בהתאם לאנטומיה הספיציפית של הצניחה (אלו אברים מעורבים ובאיזו דרגה), עברך הרפואי והכירורגי וכמובן העדפותייך. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן