שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/11/2015 | 13:03 | מאת: יפית

ד"ר פיינר שלום אני בת 65. בריאה. אך, כנראה יש לי שלפוחית רגיזה. הדבר מתבטא בריצות תכופות לשירותים ו-3 פעמים לפחות בלילה. עשיתי פיזיותרפיה מספר חדשים לחיזוק שרירי האגן. לא היתה הקלה. לקחתי כדורים ( איני זוכרת את שמם ) , ללא הקלה. האם ניתן להסיר את הרחם ? האם זה עשוי להקל על חיי היומיום שלי? האם נעשים ניתוחים כאלה? האם יש הצלחות בתחום? בתודה מראש יפית

יפית שלום, ניתוח לכריתת הרחם הינו ניתוח שכיח בכירורגיה הגינקולוגית אך בד"כ אינו מבוצע בעקבות שלפוחית רגיזה. לעומת זאת קיימים פתרונות נוספים לנשים הסובלות מתכיפות ודחיפות במתן השתן הכוללים בין היתר הזרקת בוטוקס לשלפוחית השתן, נוירומודולציה ועוד. מומלץ לפנות לייעוץ אורוגינקולוגי. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

29/11/2015 | 11:16 | מאת: יפית

לד"ר פיינר שלום ראשית, אני מודה לך על תשובתך ושוב שאלה, האם יש סיבה לכך שאין כורתים את הרחם לשם הקלה על מטופלת? במיוחד כאשר המטופלת בגיל שאין נחיצות לרחם? האם יש בכך סיכונים? האם יש בכך בכ"ז גם יתרונות? בתודה יפית

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן