שלפוחית כאובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/10/2015 | 09:59 | מאת: שואלת

שלום, האם אחד מהתסמינים של שלפוחית כאובה הוא רגישות עזה וצורך עז למתן שתן בכל מגע בבטן תחתונה ובאיבר המין?האם ייתכן שהגורם לתסמונת השלפוחית הכאובה הוא טונוס שרירים מוגבר או שמקור הבעיה היא פגיעה/בעיה כלשהי בעצבים המעצבבים את רצפת האגן?

שלום, כאב ודחיפות / תכיפות במתן השתן הם אכן מסממני התסמונת. מגע באזור בהחלט יכול לעורר את התסמינים אף הוא ולעיתים קרובות נשים מתארות כאב בעת קיום יחסי מיני. הגורם שמוביל לתסמינים אינו לחלוטין ידוע אך קיימות מס' תיאוריות שחלקן מבוססות על פגם במעטה הפנימי של דופן השלפוחית אשר חושף אותה לגרוי תמידי ע"י מרכיבים בשתן עצמו. רצפת אגן היפר-טונית נחשבת אף היא כסיבה לכאב באזור ולעיתים תופעות אלה קורות בסמיכות זו לזו ויתכן אף קשר של סיבה ותוצאה ביניהן (השרירים מגיבים בטונוס מוגבר לגרוי הכאב הראשוני ועקב כך נגרמת החמרה נוספת וכך הלאה). בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן