שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/09/2015 | 19:08 | מאת: מישהי

שלום, מזה תקופה ארוכה (קרוב לשנה) אני סובלת מתחושת צורך תמידית בשתן, וכתוצאה מכך גם מחוסר נוחות וכאבים ביחסי מין. הלכתי לרופאים רבים. לא נמצאו ממצאים חריגים בכל הבדיקות שעשיתי, כולל אולטרסאונדים, בדיקות שתן וכו'. המליצו לי ללכת לפיזיותרפיה של רצפת האגן, האם זה יכול לעזור ואיפה אפשר לעשות את זה? אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות?

שלום, התלונות שאת מתארת יכולות לנבוע ממספר בעיות כגון תסמונת השלפוחית הרגיזה או שלפוחית כאובה הנובעות מסיבות שונות ומטבע הדברים אופן הטיפול שונה ומכוון לבעייה אשר גורמת לתסמינים. ראשית הייתי ממליץ להשלים את תהליך האבחון (כדאי להיוועץ לשם כך ברופא מומחה באורוגינקולוגיה) ויתכן כי יש מקום לשקול בדיקת אורודינמיקה ואולי אף ציסטוסקופיה אבחנתית (בדיקה אנדוסקופית של כיס השתן בעזרת סיב אופטי). רק לאחר השלמת האבחון יהיה זה נכון לדון בדרכי טיפול אפשריות. פיזיותרפיה היא דרך אחת אשר בחלק מהבעיות עשוייה להועיל אך קיימות אפשרויות רבות נוספות שעשויות להיות מועילות יותר במצבים מסויימים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן