איחוזר במחזור והפרשות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/09/2015 | 10:18 | מאת: רונית

ד"ר שלום רב, אני בת 44 בקרוב, בריאה,לאחר 3 לידות. איני משתמשת באמצעי מניעה (הבעל "בורח" בזמן). עד כה היתה לי וסת סדירה לחלוטין כל 28 יום. כרגע אני עם איחור של 5 ימים . בדיקת בטא שלילית. לא מובן לי מדוע לפתע הוסת לא מגיעה למרות התחושות המוכרות בבטן התחתונה. במקביל אני חשה ברטיבות מוזרה בין השפתיים. אין לי הפרשה חריגה מהנרתיק ןגם לא מרגישה שדולף לי שתן.... מצד שני יש לי מעין לחץ בשלפוחית וכן איזשהו צורך ללכת להתרוקן (אבל אני עדיין לא חושבת שדולף לי שתן... מניחה שמרגישים כאשר שתן דולף?! ) לא סבלתי בעבר מדלקות בשתן. הגניקולוג בקופה לא התייחס ברצינות לתלונתי (מלבד בטח תקבלי מחזור בקרוב ושלפוחית השתן אינה בתחום שלי...) רופא המשפחה ביצע לי תרבית באמצעות סטיק וקבע כי יש סימנים על הסטיק לדם בשתן. ביקשתי לבצע תרבית במעבדה אך טען כי אין צורך. נתן טיפול בזינט ל 3ימים. טרם התחלתי לקחת הטיפול משום שלדעתי תרבית כן חשובה.איני יודעת כיצד לפעול וכן הלחץ הנפשי בו אני נמצאת עקב העניין בוודאי שאינו פועל לטובתי. אשמח ליעוץ. חג שמח. רונית

רונית שלום, שיבוש בסדירות הווסת עלול להתרחש בכל גיל מסיבות שונות שמרביתן חולפות, לא כל שכן בגיל 44. ברור לי שאת מודעת לעובדה ש'משגל נסוג' אינה שיטה בטוחה למניעת הריון כיוון שכמות קטנה של תאי זרע (מספיקה תיאורטית להפריה) נפלטת לעיתים עוד בטרם השפיכה. ותופעה זו אינה בשליטתו של בן הזוג, זריז ככל שיהיה... אבל אם בטא שלילי - אין הריון. בנוגע לרטיבות - דליפת שתן בד"כ (לא תמיד) מרגישים. לעיתים קיימת הפרשה נרתיקית מיימית שאינה בהכרח מלווה בתסמינים של דלקת (צריבה, גרד). מסכים איתך לחלוטין שתרבית שתן חשובה, במיוחד בהעדר התסמינים הקלאסיים של דלקת בדרכי השתן ודם בשתן מצריך ברור. אולי כדאי לפנות לרופא אחר??? בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן